SFINTIREA BISERICII

Evenimente Iulie 31, 2015

Cu voia Tatălui, cu ajutorul Fiului și cu săvârșirea Sfântului Duh s-a înălțat această biserică în cinstea Sfinților Împărați Constantin și Elena din localitatea Baratca, protopopiatul Piatra Neamț, județul Neamț.

În vara anului 1999 s-a pus piatra de temelie de către Preasfințitul Ioachim Mareș, Episcop al Hușilor cu binecuvăntarea Ptreafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci mitropolit al Moldovei și Bucovinei, iar în anul 2000 s-a început zidirea bisericii.

Sub îndrumarea părintelui Talpalaru Nicolae de la parohia Vlădiceni, până în anul 2008 biserica s-a ridicat integral din cărămidă, temcuită pe interior și acoperită cu tablă zincată.

În iunie 2008 a fost numit primul paroh al filiei “Baratca” în persoana preotului Savin Andrei, sub a cărui purtare de grijă, biserica s-a pictat, a fost dotată cu centrală pe lemne, a fost asigurată cu feronerie nouă, cu pardoseală din marmură, mobilier, catapeteasmă și înfrumusețată cu toate celelalte odoare necesare desfășurării cultului divin.

De asemenea, în anul 2015 în curtea bisericii s-a ridicat o frumoasă clopotniță pe suport metalic și s-a înlocuit gardul de scândură cu unul de fier.

Slujba de sfințire s-a săvârșit astăzi 2 august anul mântuirii 2015 de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți.

“Binecuvintează Doamne pe cei ce iubesc podoaba casei Tale”.

Slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate!